Fiscale investeringsaftrek in 2019 en 2020, wat verandert er voor u:

2019 loopt ten einde en veel mensen denken na over 2020. Wat wordt de strategie, waarop kan worden bespaard, en waarin kan in het nieuwe jaar worden geïnvesteerd? Bent u ondernemer en wilt u investeren in bedrijfsmiddelen, dan is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor fiscale investeringsaftrek. Wilt u in aanmerking komen voor fiscale investeringsaftrek, dan dienen uw investeringen aan enkele voorwaarden te voldoen. Wij hebben e.e.a. voor u op een rijtje gezet. Belangrijk is dat iedere investering minimaal €450 dient te bedragen, met een minimaal totaal van €2300,- aan investeringen. 

Energie-investeringsaftrek en Milieu-investeringsaftrek

Eerder schreven we al over de Energie-investeringsaftrek (EIA) voor groene investeringen. Deze regeling, waarin subsidie wordt verleend voor investeringen in zaken op de energielijst, levert een onderneming gemiddeld 11% aan voordeel op! Naast de EIA bestaat de MIA en Vamil, waarin subsidie wordt verleend voor investeringen op de milieulijst. Voor zowel de EIA als de Milieu-investeringsaftrek (MIA/ Vamil) blijven de percentages in 2020 gelijk t.o.v. die in 2019. Investeringen waarmee u in aanmerking komt voor een van deze regelingen kunt u vinden op de Milieu- en energielijst. In 2020 wordt deze lijst o.a. uitgebreid met bedrijfsmiddelen die bijdragen aan het reduceren van CO2-uitstoot.

Subsidie voor investeringen in duurzame energieproductie

Investeert u in 2020 in duurzame energieproductie door bijvoorbeeld de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler, dan kunt u hiervoor, net als in 2019, de Investeringssubsidie Duurzame Energie ISDE ontvangen. Eerder deze week werd bekend dat voor pelletkachels en zonneboilers per 1 januari 2020 geen subsidie meer wordt verstrekt. Wilt u nog investeren in een deze opties en kans maken op subsidie? Vraag deze dan nog in 2019 aan. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om met uw bedrijf te investeren in bedrijfsmiddelen en wilt u weten of u hiermee in aanmerking komt voor fiscale investeringsaftrek? Neem dan contact op met Chantal, via +31 73 851 08 08 of chantal@nolsen.nl