Voorkom belastingrente: doe voor 1 april aangifte

De belastingdienst kan voor de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting belastingrente berekenen. Tijdelijk werd deze belastingrente tussen 1 juli en 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%. De belastingrente is per 1 oktober 2020 weer teruggegaan naar het oorspronkelijke niveau van 4%. De belastingrente voor de vennootschapsbelasting zal tot en met 31 december 2021 ook 4% zijn, in plaats van het oorspronkelijke niveau van 8%. Het is natuurlijk zonde om 4% extra belasting te moeten betalen als rente. Je kunt dit op een simpele manier voorkomen.

Hoe voorkom je belastingrente?

Je kunt voorkomen dat je belastingrente moet betalen door voor 1 april aangifte te doen. Lukt het niet om voor 1 april aangifte te doen? Vraag dan vóór 1 mei om een (aanvullende) voorlopige aanslag. Heb je hulp nodig bij deze aanvraag, of bij je aangifte? Neem gerust contact met ons op.