Brexit: Zorg dat je er klaar voor bent vóór 1 april

Op 1 april 2021 gaat de 2e fase van het Border Operating Model in. Bij invoer in het VK moeten goeden die onderworpen zijn aan fytosanitaire en sanitaire controles aan aanvullende eisen voldoen. 

Wat is de impact op je bedrijf?

Sinds 1 januari gelden bij het importeren van dit soort goederen in de EU al aanvullende eisen. Hierbij zijn nogal wat problemen ontstaan, met als resultaat dat zendingen worden gestopt of zelfs vernietigd door het ontbreken van het juiste papierwerk. Vanaf 1 april gelden er dus ook aanvullende eisen voor dit soort producten wanneer je goederen naar het VK exporteert. Zijn uw documenten hiervoor al op orde? Zorg dat de benodigde documenten en registraties op orde zijn en voorkom dat jouw goederen stil komen te staan aan de grens. In paragraaf 2.1. van The border with the EU: importing and exporting goods kun je terugvinden. Klik HIER voor het document. 

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf betekenen?

Heb je (soms) te maken met export van goederen naar het VK? Nolsen Accountancy kan je helpen bij het bepalen, aanvragen en invullen van de documenten die voor jouw producten van toepassing zijn. We kunnen je adviseren over de te nemen stappen en helpen bij het opzetten van een proces om naleving te garanderen en vertraging of stilstand bij de grens te voorkomen. 

Hulp of informatie nodig? Neem gerust contact op en we helpen je verder.